Sanal-felsefe en ucuz abone kasma
Öncelikle BeĞeni Hilesi Yapacağımız Linke TIKLIYORUZLinke Gitmek İçin Tıkla
http://www.sanal-felsefe.com- Sonra
CLİCK HERE mavi yazı var tıklıyoruz.
- Biraz bekledikten sonra 'SUCESS' yazısı gelir veya izin ister eğer izin isterse izin veriyoruz.
- Üstte adresdeki Linkin Hepsini Kopyalayıp
- Boşluğa yapıştırıyoruz ' SUBMİT ' diyoruz.
- Durumlarınız gelecek beğendirmek istediğiniz durumun sağında 'SUBMİT'e tıklayarak beğeni yapabilirsiniz.
Not: sanal-felsefe.com <= Beğeni Hilesi Yapmak İçin Öcelikle Yukarıdan Abone Olun Admine Daha Sonra Sitemizden Çıkış Yapmayınız Yardım Ve Görüşleriniz İçin Sitenin En Yukarısında Bulanan SOHBET Bölümüne Nick Alarak Katılabilrisiniz.
http://www.sanal-felsefe.com- Sonra
CLİCK HERE mavi yazı var tıklıyoruz.
- Biraz bekledikten sonra 'SUCESS' yazısı gelir veya izin ister eğer izin isterse izin veriyoruz.
- Üstte adresdeki Linkin Hepsini Kopyalayıp
- Boşluğa yapıştırıyoruz ' SUBMİT ' diyoruz.
- Durumlarınız gelecek beğendirmek istediğiniz durumun sağında 'SUBMİT'e tıklayarak beğeni yapabilirsiniz.
Not: sanal-felsefe.com <= Beğeni Hilesi Yapmak İçin Öcelikle Yukarıdan Abone Olun Admine Daha Sonra Sitemizden Çıkış Yapmayınız Yardım Ve Görüşleriniz İçin Sitenin En Yukarısında Bulanan SOHBET Bölümüne Nick Alarak Katılabilrisiniz.
Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut Nasıl Yapılır
Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifi için malzemeler
- 4 adet sert armut (Soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş ve 4’e bölünmüş)
- 75 g kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sherry
- 1 adet limon suyu
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 cm taze kök zencefil (İnce rendelenmiş)
- Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma
Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut Nasıl Yapılır
Yanında dondurma ile servis edeceğiniz nefis zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
- Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba (Ocakta pişecekse kapaklı bir tencereye) armutları ve üzümleri yerleştirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Fırın kabının kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Eğer ocakta yapıyorsanız, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca kısık ateşte armutları zaman zaman çevirerek, yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında krema veya dondurma ile birlikte servis yapın.
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlova
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlova
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlova tarifi için malzemeler
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlova için
- 6 yumurta beyazı (225 g)
- Bir tutam tuz
- 300 g pudra şekeri
- 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
- 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- Ahududulu dolgu kreması
- 125 g ahududu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 600 ml çiğ krema
- 300 g (1+1/4 su bardağı) creme fraiche (Taze krema)
- 1-2 damla vanilya özü
- 200 ml krema
- 50 ml kefir ya da ayran
- 250 g çilek
- 150 g ahududu (Veya frambuaz)
- 100 g böğürtlen
- İri kırılmış Antep fıstığı
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlova Nasıl Yapılır
Muhteşem görüntü ve lezzetli orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlovanın adım adım hazırlanışı...
Creme Fraiche (taze krema) buzdolabında 10-12 gün bozulmadan saklayabilir, çorba, tatlı, pasta gibi tariflerde kullanabilirsiniz.
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. 3 ayrı kat için de 16 cm’lik çember kalıpları pişirme kağıdı ile kaplayın (Çember kalıplar yerine yağlı kağıt üzerine bir pasta tabağı koyup çizerek de daireler oluşturabilirsiniz).
- Derin bir kaseye yumurta aklarını ve bir tutam tuzu ekleyerek mikser yardımıyla 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini de yavaş yavaş ekleyerek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. En son sirke ve mısır nişastasını ilave edip çok kısa çırpın ve karışımı düz uç taktığınız krema sıkma poşetine doldurun. Hazırladığınız çemberlerin içine eşit miktarda sıkarak üzerlerini spatula ile düzleştirin (Poşetin ucunu düz keserek de sıkabilirsiniz). Fırına alıp ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık bırakın ve soğuyana kadar fırında bekletin.
- Ahududulu krema için; bir gün önceden yaptığınız taze kremayı (Creme fraiche) ve çiğ kremayı bir çırpma kabına alın. Katılaşana kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta ahududu ve şekeri iyice çırpın ve kremaya ekleyip spatula ile hafif karıştırın. 4 Servis için alt tabanı servis tabağına koyarak üzerine krema sıkın, sonra sırayla pavlova ve krema olarak katları oluşturun. En üste yine bir miktar krema sıkıp üzerini meyveler ve iri kırılmış Antep fıstığı ile süsleyin. Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlovanızı hemen servis yapın.
Creme Fraiche (taze krema) buzdolabında 10-12 gün bozulmadan saklayabilir, çorba, tatlı, pasta gibi tariflerde kullanabilirsiniz.
Etiketler:
2019 Nasıl Yapılır antep fıstığı,
Meyveli,
Orman,
pasta
Hindistan cevizli karamelli pavlova
Hindistan cevizli karamelli pavlova
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Hindistan cevizli karamelli pavlova tarifi için malzemeler
Pavlova için
- 150 g (4 adet) yumurta akı
- Bir tutam tuz
- 190 g pudra şekeri
- 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 50 g Hindistan cevizi rendesi
- 150 g Hindistan cevizi şekeri
- 80 ml su
- 250 ml Hindistan cevizi kreması
- Yarım lime suyu
- 500 g Hindistan cevizi yoğurdu
- 2 muz (Dilimlenmiş)
- Hindistan cevizi şekerlemesi
- Kavrulmuş yer fıstığı içi
Hindistan cevizli karamelli pavlova Nasıl Yapılır
Hafif ve lezzeti muhteşem bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Hindistan cevizli karamelli pavlova tam size göre.
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini azar azar ekleyip katılaşana kadar çırpın. Sirkeyi, mısır nişastasını ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıdı 15x30 cm dikdörtgen bir kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde serin. Hazırladığınız pavlova harcını içine döküp spatula ile şekil verin. Fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık bırakın ve soğuyana kadar fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
Hindistan cevizi karameli için; Hindistan cevizi şekeri ve 80 ml suyu bir sos tenceresinde çözünene kadar karıştırın. Koyu bir şurup olana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirip kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırıp ocağı kapatın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
Pavlovanın üzerine Hindistan cevizi yoğurdunu dikkatlice yayın. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız karamel sosu üzerine gezdirin. Yer fıstığı içi ve Hindistan cevizi şekerlemesi ile süsleyerek hemen servis yapın
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini azar azar ekleyip katılaşana kadar çırpın. Sirkeyi, mısır nişastasını ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıdı 15x30 cm dikdörtgen bir kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde serin. Hazırladığınız pavlova harcını içine döküp spatula ile şekil verin. Fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık bırakın ve soğuyana kadar fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
Hindistan cevizi karameli için; Hindistan cevizi şekeri ve 80 ml suyu bir sos tenceresinde çözünene kadar karıştırın. Koyu bir şurup olana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirip kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırıp ocağı kapatın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
Pavlovanın üzerine Hindistan cevizi yoğurdunu dikkatlice yayın. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız karamel sosu üzerine gezdirin. Yer fıstığı içi ve Hindistan cevizi şekerlemesi ile süsleyerek hemen servis yapın
Etiketler:
2019,
Hindistan cevizli karamelli pavlova,
nasıl yapılır,
tarifi
Limon kremalı ve mangolu pavlova Nasıl Yapılır
Limon kremalı ve mangolu pavlova
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Limon kremalı ve mangolu pavlova tarifi için malzemeler
Pavlova için
- 4 yumurta akı
- 220 g pudra şekeri
- 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- Yarım lime kabuğu (İnce rendelenmiş)
- 4 yumurta sarısı
- 50 g pudra şekeri
- 100 ml limon suyu
- 1 lime kabuğu rendesi ve suyu
- Yarım plaka jelatin (Soğuk suda 5 dakika yumuşatılmış)
- 40 g tereyağı (Oda ısısında)
- 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
- 300 ml koyu krema
- 250 g creme fraiche (Taze krema)
- Kalın kesilmiş mango dilimleri
- File Antep fıstığı
Limon kremalı ve mangolu pavlova Nasıl Yapılır
Limon kremalı ve mangolu pavlova tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve lime kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba döküp kaşıkla üzerinde girdap ve tepecikler oluşturun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fakat renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatın ve fırın kapağının arasına peçete sıkıştırıp hafif aralık bırakarak tamamen
- soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
- Limonlu krema için; limon suyunu, lime kabuğunu ve suyunu, şeker ve yumurta sarılarını koyu kıvam alana kadar pişirin. Jelatini suyun içinden alıp içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Daha sonra içine Antep fıstığını ekleyip karıştırın.
- Kremaları derin bir kaba alarak katılaşana kadar çırpın. Pavlovanın üzerine şekil vererek yayın. Mango dilimlerini yerleştirin ve üzerlerine limonlu krema sosundan gezdirip limon kremalı ve mangolu pavlovanızı hemen servis yapın.
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi Nasıl Yapılır
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi tarifi için malzemeler
Pavlova için
- 6 yumurta akı
- 330 g pudra şekeri
- 3 tatlı kaşığı gül suyu
- 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 700 g süzme yoğurt
- 80 g bal
- 100 ml krema
- 250 g çilek
- 5-6 adet gül lokumu (Minik küpler halinde kesilmiş)
- 10-15 adet taze yaban mersini
- Gül yaprakları
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi Nasıl Yapılır
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi lezzetini siz de deneyin.
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili çember kalıp içerisine, kaşıkla çelenk gibi çember yaparak koyun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin (Pişerken renginin değişmemesine dikkat edin). Fırını kapatıp, fırın kapağının arasına peçete sıkıştırarak
- hafif aralık bırakın. Fırın tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
- Yoğurt kreması için yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Bir kase içine tülbent serip üzerine yoğurt karışımını dökün ve üzerini örtün. Bütün gece buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce çıkarıp süslemede kullanın.
- Pavlova çelengini kalıbından dikkatli bir şekilde kırmadan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt kremasını tepecikler oluşturarak yayın. Dilimlenmiş çilek, yaban mersini, gül lokumu ve gül yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
- Pavlovalara şekil verirken kalıp kullanmak zorunda değilsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde istediğiniz gibi şekil vererek de pişirebilirsiniz.
Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı Nasıl Yapılır
Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı tarifi için malzemeler
Tabanı için
- 2 su bardağı sarı leblebi (Havanda iyice dövülmüş)
- 1.5 yemek kaşığı hurma özü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı toz jelatin
- 5 yemek kaşığı ılık su
- 1 su bardağı yağsız taze köy peyniri
- 2 yemek kaşığı hurma (İnce doğranmış)
- 2 yemek kaşığı hurma özü
- 7-8 adet çilek (Halka doğranmış)
- 2 adet kivi (İnce dilimlenmiş)
- Taze nane yaprakları
Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı Nasıl Yapılır
Farklı bir hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı hazırlanışı
- Leblebileri toz haline getirip, tavada tereyağıyla birlikte kavurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kavurduğunuz leblebi harcına hurma özünü ekleyip karıştırın ve tabana bastırarak yerleştirin.
- Yoğurt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sıcak su ile jelatini de bir bardakta karıştırın. Yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Leblebili taban üzerine yoğurtlu karışımı aktarın. Sertleşinceye kadar, yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin.
- Hurmaları, hurma özünü ve taze peyniri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın (Krema kıvamı elde etmek için elma suyu da kullanabilirsiniz).
- Hurmalı karışımı yoğurt tatlısının üzerine akıtmadan önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donan yoğurdun üzerine yerleştirin. Hurmalı karışımı meyvelerin üzerine yayın. Üzerine de kalan meyveleri dizin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Tel kadayıflı panna cotta Nasıl Yapılır
Tel kadayıflı panna cotta
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tel kadayıflı panna cotta tarifi için malzemeler
- 400 ml krema
- 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 1 paket vanilya
- 80 g toz şeker
- 300 g yoğurt
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 200 g tel kadayıf
- 50 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Tel kadayıflı panna cotta Nasıl Yapılır
Dilerseniz tel kadayıflı panna cottaları ters çevirmeden üzerine kadayıfları ekleyip servis yapabilirsiniz.
- Kremadan 50 ml kadarını bir kaseye alın ve toz jelatini ekleyip içinde kaynayan su olan bir kabın üzerine oturtun. Benmari usulü kremayı ısıtın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın.
- Kalan kremayı bir tencereye aktarın. Şekeri ve vanilyayı ekleyin. Şeker iyice eriyinceye kadar kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Jelatin ve krema karışımını da ekleyin.
- Yoğurdu ayrı bir yerde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve kremalı karışıma ilave edin. Chia tohumunu da ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin.
- Servis yapmadan önce tel kadayıfı hazırlayın. Bunun için tereyağını kısık ateşte erittikten sonra tel kadayıfın üzerine dökün. İyice didikledikten sonra geniş bir tavada şekerle birlikte kavurun. Tarçını ekleyip tatlandırın.
- Buzdolabından aldığınız panna cottaları servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Küçük parçalar halinde kıtırlaştırdığınız ılık tel kadayıfları panna cottaların üzerine serpin ve hemen servis yapın.
Ilık kayısılar, ballı süzme yoğurt ile tarifi
Ilık kayısılar, ballı süzme yoğurt ile
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ilık kayısılar, ballı süzme yoğurt ile tarifi için malzemeler
Ilık kayısılar, ballı süzme yoğurt ile tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı
- süzme yoğurt
- 5-6 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 10-15 kayısı
Ilık kayısılar, ballı süzme yoğurt ile Nasıl Yapılır
Faydaları saymakla bitmeyen taze kayısı ile nefis tarif
- Yoğurt ve balı karıştırın. Geniş bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. İkiye veya dörde bölünmüş kayısıları kabuksuz yüzleri tavaya değecek şekilde ekleyip, çok karıştırmadan 2-3 dakika renklendirin. Ilık kayısıları, kıtır cevizler ve sos ile servis edin.
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma tarifi
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma tarifi için malzemeler
- 4 adet Amasya elması
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 2 yumurtanın sarısı
- 50 g toz şeker
- 15 g un
- 15 g nişasta
- Yarım çubuk vanilya
- 250 ml süt
- 10 g tereyağı
- 200 g bitter çikolata
- Toz Antep fıstığı
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma Nasıl Yapılır
Pastacı kremalı ve muhallebili mini lezzetler...
- Elmaların kabuğunu soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını temizleyin. Üzerini örtecek kadar limon ilave edilmiş su ekleyin. Bu şekilde yarım saat bekletin.
- Elmaları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine şekeri serpin. 1 su bardağı su ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Bu süre içinde kaşıkla şerbetinden alıp elmaların üzerine dökün. Yani elmaların kuru kalmasına izin vermeyin.
- Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz elmaların yarısına gelecek şekilde çikolataya batırın. Elmaları ters çevirerek çikolataların donmasını sağlayın.
- Bu arada pastacı kremasını hazırlayın. Bunun için çubuk vanilyayı sütün içine ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın, homojen bir karışım elde edince unu ve nişastayı üzerine eleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırırken sütün yarısını yumurta karışımına ilave edin. İyice karıştıktan sonra kalan yarısını da ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alın, arada bir kaşıkla karıştırarak kabuk bağlamasına izin vermeden soğumaya bırakın.
- Elmaları fırından alın, ılınınca ortalarındaki boşluklara uygun uç takılı sıkma torbasına aktardığınız pastacı kremasından paylaştırın. Üzerlerine toz Antep fıstığı serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.
MEYVELİ TATLILAR 2019
MEYVELİ TATLILAR 2019
Etiketler:
2019,
Meyve,
Meyveli tatlı nasıl yapılır,
Meyveli tatlı yapmak,
tatlı
Palamut köftesi tarifi
Palamut köftesi
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Palamut köftesi tarifi için malzemeler
- 1 palamut3 soğan2 orta boy patatesYarım demet maydanoz1 kahve fincanı dolmalık fıstık1 kahve fincanı kuşüzümü2 yumurta1 çorba kaşığı yenibahar1 çorba kaşığı unKızartma için sıvıyağGaleta unuTuz
- karabiber
Palamut köftesi Nasıl Yapılır
Palamutu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları
soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Balığı
süzgece alıp soğutun. Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını
ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin.
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun. Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun. Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Nohut topu (Topik) Nasıl Yapılır
Nohut topu (Topik)
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Nohut topu (Topik) tarifi için malzemeler
- Yarım kg nohut1 su bardağı tahin3 soğanKişniş
- dolmalık fıstıkYarım demet maydanozTuz
- karabiber
- tarçın
- yenibahar
- Yarım kg nohut1 su bardağı tahin3 soğanKişniş
- dolmalık fıstıkYarım demet maydanozTuz
- karabiber
- tarçın
- yenibahar
Nohut topu (Topik) Nasıl Yapılır
Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip hafif yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. 3 kaşık
tahin ve 1 tutam tuz ekleyip iyice yoğurun.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Su dolu bir tencereye alıp
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve
haşlama suyunu saklayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Kalan tahini bir kaba alın. Tuz, karabiber,
yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın.
Soğanları ekleyip tekrar karıştırın.
20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın.
Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve
düzeltin. Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı
toplayın ve ağızlarını iple bağlayın.
Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika
pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar
bekletin.
Nohut toplarını tepsiye alın. Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip hafif yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. 3 kaşık
tahin ve 1 tutam tuz ekleyip iyice yoğurun.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Su dolu bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve haşlama suyunu saklayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Kalan tahini bir kaba alın. Tuz, karabiber, yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğanları ekleyip tekrar karıştırın.
20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın. Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve düzeltin. Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı toplayın ve ağızlarını iple bağlayın.
Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar bekletin.
Nohut toplarını tepsiye alın. Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Su dolu bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve haşlama suyunu saklayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Kalan tahini bir kaba alın. Tuz, karabiber, yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğanları ekleyip tekrar karıştırın.
20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın. Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve düzeltin. Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı toplayın ve ağızlarını iple bağlayın.
Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar bekletin.
Nohut toplarını tepsiye alın. Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yaprak sarmalı kuru fasulye
Yaprak sarmalı kuru fasulye
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Yaprak sarmalı kuru fasulye tarifi için malzemeler
- 250 gr kuru fasulye500 gr kemikli parça et1 kahve fincanı su1 soğan1 kahve fincanı zeytinyağı1 çorba kaşığı domates salçası1 arnavutbiberiTuzSarma için: 250 gr salamura asma yaprağı250 gr kıyma1 kahve fincanı pirinç1 soğanYarım demet dereotuYarım demet maydanoz2 kahve fincanı zeytinyağı1 çorba kaşığı limon suyuTuz
Yaprak sarmalı kuru fasulye Nasıl Yapılır
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip tuzlu suda
diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin. Soğanı soyup
rendeleyin. Arnavutbiberi temizleyip 2-3 parçaya kesin. Asma yaprağını
ara sıra suyunu değiştirip 3-4 saat suda bekletin.
Etleri tencereye alıp 1 kahve fincanı zeytinyağı ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 kahve fincanı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Soğan, salça, arnavutbiberi, tuz ve fasulyeyi ete ilave edip karıştırın. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağı kısıp pişirin.
Yaprakları sudan çıkarıp hafif haşlayın ve süzün. Soğanı soyup rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Zeytinyağından 2 kaşık kadarını ayırın. Bir kapta kıyma, soğan, pirinç, tuz, dereotu, maydanoz ve kalan zeytinyağını karıştırın. Yaprağın sap kısımlarını koparıp ortasına 1 kaşık iç malzemesi yayın. İki yanını kapatıp sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Tencerenin tabanına asma yaprağı yerleştirin. Sarmaları boşluk bırakmayacak şekilde tencereye dizin. Sarmaların üzerine etli kuru fasulyeyi ekleyin. Su seviyesi sarmaların hizasında değilse bir miktar su ilave edin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ve kalan zeytinyağını gezdirin. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Etleri tencereye alıp 1 kahve fincanı zeytinyağı ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 kahve fincanı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Soğan, salça, arnavutbiberi, tuz ve fasulyeyi ete ilave edip karıştırın. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağı kısıp pişirin.
Yaprakları sudan çıkarıp hafif haşlayın ve süzün. Soğanı soyup rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Zeytinyağından 2 kaşık kadarını ayırın. Bir kapta kıyma, soğan, pirinç, tuz, dereotu, maydanoz ve kalan zeytinyağını karıştırın. Yaprağın sap kısımlarını koparıp ortasına 1 kaşık iç malzemesi yayın. İki yanını kapatıp sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Tencerenin tabanına asma yaprağı yerleştirin. Sarmaları boşluk bırakmayacak şekilde tencereye dizin. Sarmaların üzerine etli kuru fasulyeyi ekleyin. Su seviyesi sarmaların hizasında değilse bir miktar su ilave edin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ve kalan zeytinyağını gezdirin. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
İstanbul usulü patlıcan Nasıl Yapılır
İstanbul usulü patlıcan
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
İstanbul usulü patlıcan tarifi için malzemeler
- 2 kemer patlıcanı 1 su bardağı ayçiçekyağı 3-4 dal taze soğan sapı 3-4 dal maydanoz 1-2 diş sarımsak 150 gr küçük mantar 1.5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
- karabiber<
İstanbul usulü patlıcan Nasıl Yapılır
Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye
kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının
çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.
Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Nohutlu ekmek Nasıl Yapılır
Nohutlu ekmek
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Nohutlu ekmek tarifi için malzemeler
- 6 su bardağı un1 çorba kaşığı sıvıyağ45 gr nohut1.5 çorba kaşığı tuzSu
Nohutlu ekmek Nasıl Yapılır
Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın
ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak
kıvamlı bir hamur hazırlayın. Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli
kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur
hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini nemli bir
bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir
yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle
kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaçamak Nasıl Yapılır
Kaçamak
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kaçamak tarifi için malzemeler
- 8 su bardağı suAldığı kadar mısır unu20 gr tereyağıTuzÜzeri için: Lor peyniri
Kaçamak Nasıl Yapılır
Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Tuzunu ekleyip karıştırın.
Mısır ununu azar azar eklerken tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Kek
hamuru kıvamına gelince tahta kaşığı 2-3 yerine batırıp 1 dakika daha
pişirerek suyunu çektirin. Katılaşınca ocaktan alıp tepsiye boşaltın.
Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı ile üzerini düzeltin. Lor peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı ile üzerini düzeltin. Lor peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Höşmerim Nasıl Yapılır
Höşmerim
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Höşmerim tarifi için malzemeler
- 500 gr tuzsuz taze peynir (yağlı) veya lor peyniri2 yumurta sarısı1 su bardağı un15 gr tereyağı750 gr tozşekerÜzeri için: İri çekilmiş ceviz içi veya hindistancevizi
Höşmerim Nasıl Yapılır
Peynire yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Karışımı bir tencereye alıp tereyağını ilave edin. Azar azar un ekleyip
tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde şekeri
ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
Höşmerim?i servis tabağına alın. İri çekilmiş ceviz içi ya da hindistancevizi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Höşmerim?i servis tabağına alın. İri çekilmiş ceviz içi ya da hindistancevizi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Pırasa böreği Nasıl Yapılır
Pırasa böreği
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pırasa böreği tarifi için malzemeler
- 1 kg pırasa2 çorba kaşığı domates salçası3 çorba kaşığı sıvıyağHamur için: 500 gr unSuSıvıyağTuz
Pırasa böreği Nasıl Yapılır
Pırasaları temizleyin. Yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tavada
sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun.
Salçayı ekleyip karıştırın. Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan 10 tane beze hazırlayın. Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın kenarlarına sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan 10 tane beze hazırlayın. Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın kenarlarına sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Poğaça Nasıl Yapılır
Poğaça
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Poğaça tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt1 paket (42 gr) yaş mayaYarım su bardağı sıvıyağAldığı kadar unTuzÜzeri için: 1 yumurta sarısı1 çay kaşığı susam1 çay kaşığı çörekotu
Poğaça Nasıl Yapılır
Mayayı ılık sütle ezip iyice karıştırın ve kabarana kadar
bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Mayalı süt, sıvıyağ ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğurun. Üzerini nemli bezle örtün. Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana
kadar yarım saat bekletin.
Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaysepi Nasıl Yapılır
Kaysepi
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kaysepi tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği1 su bardağı su1.5 su bardağı tozşeker30 gr tereyağı1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Kaysepi Nasıl Yapılır
Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su
ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve eriklerin
çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin.
Üzerine şekeri ilave edip pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Sebzeli tavuk çorbası Nasıl Yapılır
Sebzeli tavuk çorbası
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sebzeli tavuk çorbası tarifi için malzemeler
- 1 tavuk göğüs eti4 su bardağı tavuk suyu15 gr tereyağı1 çorba kaşığı un1 çarliston biber1 çuska biber1 küçük havuç1 küçük kabakTuz
- karabiber
Sebzeli tavuk çorbası Nasıl Yapılır
Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede
tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta
kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Pazılı kuzu kapama Nasıl Yapılır 2019
Pazılı kuzu kapama
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pazılı kuzu kapama tarifi için malzemeler
- 6 parça kemikli kuzu eti4-5 sap taze soğan4 pazı yaprağı2-3 diş sarımsak45 gr tereyağı1 su bardağı suTuz
Pazılı kuzu kapama Nasıl Yapılır
Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın.
Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın.
Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın.
Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Şaşa şura Nasıl Yapılır (Çanakkale)
Şaşa şura (Çanakkale)
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Şaşa şura (Çanakkale) tarifi için malzemeler
- 500 gr taze fasulye
- 2 kabak
- 1 büyük kemer patlıcan
- 1 büyük patates
- 50 gr çarliston biber
- 1 soğan
- 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- karabiber
Şaşa şura (Çanakkale) Nasıl Yapılır
Lezzet yemek tarifleri arasında Çanakkale'ye ait özel bir yemek...
Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Sebzeli pilav Nasıl Yapılır 2019 Tarifi
Sebzeli pilav
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sebzeli pilav tarifi için malzemeler
- 2.5 su bardağı baldo pirinç
- 3.5 su bardağı et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 kabak
- 1 dolmalık yeşil biber
Sebzeli pilav Nasıl Yapılır
Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin.
Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını
tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyin. Tuzla
tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana
kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklügünde doğrayın.
Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp
suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip
ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.
İşte yine bir pilav tarifi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de en çok pişirilen tatların başında gelen pilav bu kez sebzeli haliyle sofralarınızda.
İşte yine bir pilav tarifi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de en çok pişirilen tatların başında gelen pilav bu kez sebzeli haliyle sofralarınızda.
Yahni Nasıl Yapılır
Yahni
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Yahni tarifi için malzemeler
- 1 kg parça kuzu eti
- 20 iri boy arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 salçalık kırmızıbiber
- Tuz
Yahni Nasıl Yapılır
Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri
parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun. Etin bıraktığı suyu
çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları
ekleyip pişirmeye devam edin. İri parçalar şeklinde doğranmış
kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Tuzla
tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis
yapın.
İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.
İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.
Kemalpaşa tatlısı 2019 Tarifi
Kemalpaşa tatlısı
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kemalpaşa tatlısı tarifi için malzemeler
Şerbet için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı margarin
- 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir
- Hindistan cevizi
Kemalpaşa tatlısı Nasıl Yapılır
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra
kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye
alın. Ortasını havuç şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda
ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4
dakika yoğurun. Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe
bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine
aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında
pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurları ılık şerbete
atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp
servis tabağına dizin. Soğuyunca rendelenmiş Hindistan cevizi ile
süsleyip servis yapın.
Kabaklı Saroz böreği
Kabaklı Saroz böreği
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kabaklı Saroz böreği tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 3 hazır yufka
- 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
- 1 kahve fincanı su
- 2 orta boy kabak
- 1 yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Kabaklı Saroz böreği Nasıl Yapılır
Böreğin iç harcı için, kabakların kabuğunu temizleyip rendenin
iri yanıyla rendeleyin. Süzgece alıp suyunu süzün. Yumurta, lor peyniri,
tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalaradan ilkini
geniş düz bir zemine yayın. Su ve ayçiçeği yağını bir kasede iyice
çırpın. Yufkanın üzerine fırçayla sürün. İç harçtan paylaştırıp rulo
şeklinde sarın. Bir kenarı sabitleyip diğer kenarı çevresinde sararak
şekil verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Kapaklı bir kabın
içine börekleri dizip buzdolabında bir gece bekletin. Fırın tepsisine
dizip üzerine yağlı su sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35
dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Cevizli lokum / Bursa
Cevizli lokum / Bursa
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Cevizli lokum / Bursa tarifi için malzemeler
Malzemeler
- Yarım çay bardağı (100 ml) eritilmiş Bizim Yağ
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 adet kesme şeker
- 5~5.5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tutam tuz
İç harcı için
- 100 g ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1.5 çay kaşığı yenibahar
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Açmak için
- 1 çay bardağı (200 ml) eritilmiş Bizim Yağ
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
Cevizli lokum / Bursa Nasıl Yapılır
Maya ve 2 adet kesme şekeri geniş bir kaseye alın. Üzerine suyu
ilave edip maya tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Maya
köpürmeye başladığında un, eritilmiş Bizim Yağ ve tuzu ilave edip
yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini
nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. İç harcı için ceviz,
baharatlar ve şekeri cevizleri çok fazla ufalamadan blenderdan geçirin.
Mayalanan hamuru üç bezeye ayırın. İlk parçayı yağladığınız tezgah
üzerine alıp üzerine bir miktar eritilmiş Bizim Yağ sürün ve merdane ile
açın. Açtığınız hamurun üzerine cevizli harcın üçte birini yayın ve
rulo yapın. Ruloyu eşit parçalar halinde kesin. Diğer iki beze için de
aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin.
Üzerini bir bezle öreterek 15 dakika daha dinlendirin. Üzeri için pekmez
ve suyu bir kasede karıştırın. Cevizli lokumların üzerine pekmezli
sudan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar
pişirin. Cevizli lokumlarınız soğuduktan sonra servis yapın