Pastacı kremalı ve çikolatalı elma
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika Pastacı kremalı ve çikolatalı elma tarifi için malzemeler
- 4 adet Amasya elması
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 2 yumurtanın sarısı
- 50 g toz şeker
- 15 g un
- 15 g nişasta
- Yarım çubuk vanilya
- 250 ml süt
- 10 g tereyağı
- 200 g bitter çikolata
- Toz Antep fıstığı
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma Nasıl Yapılır
Pastacı kremalı ve muhallebili mini lezzetler...
- Elmaların kabuğunu soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını temizleyin. Üzerini örtecek kadar limon ilave edilmiş su ekleyin. Bu şekilde yarım saat bekletin.
- Elmaları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine şekeri serpin. 1 su bardağı su ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Bu süre içinde kaşıkla şerbetinden alıp elmaların üzerine dökün. Yani elmaların kuru kalmasına izin vermeyin.
- Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz elmaların yarısına gelecek şekilde çikolataya batırın. Elmaları ters çevirerek çikolataların donmasını sağlayın.
- Bu arada pastacı kremasını hazırlayın. Bunun için çubuk vanilyayı sütün içine ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın, homojen bir karışım elde edince unu ve nişastayı üzerine eleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırırken sütün yarısını yumurta karışımına ilave edin. İyice karıştıktan sonra kalan yarısını da ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alın, arada bir kaşıkla karıştırarak kabuk bağlamasına izin vermeden soğumaya bırakın.
- Elmaları fırından alın, ılınınca ortalarındaki boşluklara uygun uç takılı sıkma torbasına aktardığınız pastacı kremasından paylaştırın. Üzerlerine toz Antep fıstığı serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorum Gönder