Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut Nasıl Yapılır

  Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?


Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifi için malzemeler

  • 4 adet sert armut (Soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş ve 4’e bölünmüş)
  • 75 g kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sherry
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 cm taze kök zencefil (İnce rendelenmiş)
Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut servis için
  • Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma


Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut Nasıl Yapılır

Yanında dondurma ile servis edeceğiniz nefis zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba (Ocakta pişecekse kapaklı bir tencereye) armutları ve üzümleri yerleştirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Fırın kabının kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Eğer ocakta yapıyorsanız, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca kısık ateşte armutları zaman zaman çevirerek, yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında krema veya dondurma ile birlikte servis yapın.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger