Şaşa şura Nasıl Yapılır (Çanakkale)

   Şaşa şura (Çanakkale)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şaşa şura (Çanakkale) tarifi için malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 2 kabak
  • 1 büyük kemer patlıcan
  • 1 büyük patates
  • 50 gr çarliston biber
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • karabiber

Şaşa şura (Çanakkale) Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında Çanakkale'ye ait özel bir yemek...

Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.

Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.      
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger