Şaşa şura (Çanakkale)
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika Şaşa şura (Çanakkale) tarifi için malzemeler
- 500 gr taze fasulye
- 2 kabak
- 1 büyük kemer patlıcan
- 1 büyük patates
- 50 gr çarliston biber
- 1 soğan
- 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- karabiber
Şaşa şura (Çanakkale) Nasıl Yapılır
Lezzet yemek tarifleri arasında Çanakkale'ye ait özel bir yemek...
Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorum Gönder