Limon kremalı ve mangolu pavlova Nasıl Yapılır


  Limon kremalı ve mangolu pavlova

Limon kremalı ve mangolu pavlova

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon kremalı ve mangolu pavlova tarifi için malzemeler


Pavlova için
  • 4 yumurta akı
  • 220 g pudra şekeri
  • 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • Yarım lime kabuğu (İnce rendelenmiş)
Limonlu krema için
  • 4 yumurta sarısı
  • 50 g pudra şekeri
  • 100 ml limon suyu
  • 1 lime kabuğu rendesi ve suyu
  • Yarım plaka jelatin (Soğuk suda 5 dakika yumuşatılmış)
  • 40 g tereyağı (Oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Limon kremalı ve mangolu pavlovanın üzeri için
  • 300 ml koyu krema
  • 250 g creme fraiche (Taze krema)
  • Kalın kesilmiş mango dilimleri
  • File Antep fıstığı

 Limon kremalı ve mangolu pavlova Nasıl Yapılır

Limon kremalı ve mangolu pavlova tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
  • Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve lime kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba döküp kaşıkla üzerinde girdap ve tepecikler oluşturun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fakat renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatın ve fırın kapağının arasına peçete sıkıştırıp hafif aralık bırakarak tamamen
  • soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
  • Limonlu krema için; limon suyunu, lime kabuğunu ve suyunu, şeker ve yumurta sarılarını koyu kıvam alana kadar pişirin. Jelatini suyun içinden alıp içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Daha sonra içine Antep fıstığını ekleyip karıştırın.
  • Kremaları derin bir kaba alarak katılaşana kadar çırpın. Pavlovanın üzerine şekil vererek yayın. Mango dilimlerini yerleştirin ve üzerlerine limonlu krema sosundan gezdirip limon kremalı ve mangolu pavlovanızı hemen servis yapın.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger