Hindistan cevizli karamelli pavlova
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat Hindistan cevizli karamelli pavlova tarifi için malzemeler
Pavlova için
- 150 g (4 adet) yumurta akı
- Bir tutam tuz
- 190 g pudra şekeri
- 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 50 g Hindistan cevizi rendesi
- 150 g Hindistan cevizi şekeri
- 80 ml su
- 250 ml Hindistan cevizi kreması
- Yarım lime suyu
- 500 g Hindistan cevizi yoğurdu
- 2 muz (Dilimlenmiş)
- Hindistan cevizi şekerlemesi
- Kavrulmuş yer fıstığı içi
Hindistan cevizli karamelli pavlova Nasıl Yapılır
Hafif ve lezzeti muhteşem bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Hindistan cevizli karamelli pavlova tam size göre.
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini azar azar ekleyip katılaşana kadar çırpın. Sirkeyi, mısır nişastasını ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıdı 15x30 cm dikdörtgen bir kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde serin. Hazırladığınız pavlova harcını içine döküp spatula ile şekil verin. Fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık bırakın ve soğuyana kadar fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
Hindistan cevizi karameli için; Hindistan cevizi şekeri ve 80 ml suyu bir sos tenceresinde çözünene kadar karıştırın. Koyu bir şurup olana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirip kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırıp ocağı kapatın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
Pavlovanın üzerine Hindistan cevizi yoğurdunu dikkatlice yayın. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız karamel sosu üzerine gezdirin. Yer fıstığı içi ve Hindistan cevizi şekerlemesi ile süsleyerek hemen servis yapın
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini azar azar ekleyip katılaşana kadar çırpın. Sirkeyi, mısır nişastasını ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıdı 15x30 cm dikdörtgen bir kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde serin. Hazırladığınız pavlova harcını içine döküp spatula ile şekil verin. Fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık bırakın ve soğuyana kadar fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
Hindistan cevizi karameli için; Hindistan cevizi şekeri ve 80 ml suyu bir sos tenceresinde çözünene kadar karıştırın. Koyu bir şurup olana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirip kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırıp ocağı kapatın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
Pavlovanın üzerine Hindistan cevizi yoğurdunu dikkatlice yayın. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız karamel sosu üzerine gezdirin. Yer fıstığı içi ve Hindistan cevizi şekerlemesi ile süsleyerek hemen servis yapın
Yorum Gönder