Kemalpaşa tatlısı
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
- Kemalpaşa tatlısı tarifi için malzemeler
Şerbet için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı margarin
- 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir
- Hindistan cevizi
Kemalpaşa tatlısı Nasıl Yapılır
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra
kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye
alın. Ortasını havuç şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda
ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4
dakika yoğurun. Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe
bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine
aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında
pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurları ılık şerbete
atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp
servis tabağına dizin. Soğuyunca rendelenmiş Hindistan cevizi ile
süsleyip servis yapın.
Yorum Gönder