Zeytinyağlı taze fasulye

  Zeytinyağlı taze fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi için malzemeler


  • 1 kg taze fasulye
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

 Zeytinyağlı taze fasulye Nasıl Yapılır

  • Taze fasulyelerin kenarlarındaki kılçıklarını temizleyip yıkayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanları boyuna ikiye kesin, kalın bir bıçağın sırtıyla üzerine bastırarak yaprak yaprak ayrılmasını sağlayın. Soğanları zeytinyağının yarısıyla yumuşayana kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanları bir kaseye alın ve tencerenin içine fasulyeleri bütün olarak yerleştirin. Tencereyi sallayıp 5 dakika kadar kavurun. Sonra fasulyelerin üzerine kavurup kenara ayırdığınız soğanları serpin. Zar şeklinde doğradığınız domatesleri, tuzu ve şekeri de serpin. Sıcak suyu ekleyin.
  • Yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 1 saat pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala, kalan zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan oda ısısında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp dinlendirin ve soğuk servis yapın.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger