Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi için malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 4-5 adet arpacık soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı taze fasulye Nasıl Yapılır
- Taze fasulyelerin kenarlarındaki kılçıklarını temizleyip
yıkayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanları boyuna ikiye kesin, kalın bir
bıçağın sırtıyla üzerine bastırarak yaprak yaprak ayrılmasını sağlayın.
Soğanları zeytinyağının yarısıyla yumuşayana kadar kavurun.
- Kavurduğunuz
soğanları bir kaseye alın ve tencerenin içine fasulyeleri bütün olarak
yerleştirin. Tencereyi sallayıp 5 dakika kadar kavurun. Sonra
fasulyelerin üzerine kavurup kenara ayırdığınız soğanları serpin. Zar
şeklinde doğradığınız domatesleri, tuzu ve şekeri de serpin. Sıcak suyu
ekleyin.
- Yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Sonra ateşi kısıp
tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 1 saat pişirin. Ocaktan almaya 5
dakika kala, kalan zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan
oda ısısında soğutun. Daha sonra buzdolabına alıp dinlendirin ve soğuk
servis yapın.
Yorum Gönder