Zeytinyağlı enginar

  Zeytinyağlı enginar

Zeytinyağlı enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı enginar

  Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler

  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 12 bebek enginar
  • 1 çay bardağı pirinç (Yıkanıp süzülmüş)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Yarım limonun suyu (Enginarları ovmak için)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 demet taze soğan
  • 3 dal taze nane
  • 3 dal dereotu

 Zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır

  • Arpacık soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencerenin içinde en fazla 5 dakika kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Pirinci tencerenin içine serpin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve toz şekeri de serpip, önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika daha pişirin.
  • Enginarlar pişince tencerenin içinden tek tek alarak servis tabağına yerleştirin. Taze nane yaprakları ve dereotunu enginarların üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger