Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zeytinyağlı lahana sarma tarifi için malzemeler
- 1 orta boy yumuşak lahana
Harcı için:
- 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 6 adet kışlık kuru soğan (Soğanlar acı olmamalı)
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
- Tarçın
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet limonun suyu
- 1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı lahana sarma Nasıl Yapılır
- Lahananın kök kısmını oyup çıkarın. Bütün olarak
kaynayan tuzlu suda çok kısa bir süre haşlayın. Süzülmesi için bir
süzgece alın.
- İç harcı için zeytinyağını bir tencerede ısıtın.
Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika
daha kavurun. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları da ekleyip
karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip, suyunu çekene kadar
pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
- Haşlanan lahana
yapraklarını düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın.
İçlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın. Sarılan
dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan suyu, zeytinyağını ve limon
suyunu bir kabın içinde karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya
kadar pişirin. Limon dilimleri ve ince kıyılmış dereotunu üzerine
serpip, biraz da zeytinyağı ekleyerek ılık olarak servis yapın.
Yorum Gönder