Zeytinyağlı incir dolması

  Zeytinyağlı incir dolması

Zeytinyağlı incir dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı incir dolması tarifi için malzemeler


  • 500 g kuru incir
  • 100 g pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir tutam tarçın
  • Yenibahar
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Limon

 Zeytinyağlı incir dolması Nasıl Yapılır

Özel günleriniz için harika zeytinyağlı incir dolması tarifi
  • Bir tencerede suyu kaynatın. İncirleri içine atın, çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
  • Başka bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin. 
  • İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun. Hazırladığınız incir dolmalarını servis tabağına dizin ve soğuk limon ile servis edin.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger