Zeytinyağlı çağla badem yemeği
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika Zeytinyağlı çağla badem yemeği tarifi için malzemeler
- Benzer yazılar:Zeytin yağlı kabak sebeti nasıl yapılır
- 500 g çağla badem
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet soğan (İnce doğranmış)
- 5-6 dal dereotu
- 1 dal kapya biber (Çok ince doğranmış)
- Tuz
Zeytinyağlı çağla badem yemeği Nasıl Yapılır
Hafif ve ekşili zeytinyağlı çağla badem yemeği tarifi..
- Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin.
- Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın.
- Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin.
Yorum Gönder