Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için malzemeler
- 400 g salamura veya taze yaprak
- 500 g pirinç
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Tuz, yenibahar, kuru nane
- 5 soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı yaprak sarma Nasıl Yapılır
- Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra
süzüp bir kaba alın. Kıyılmış yeşillikleri, çok ince kıyılmış
soğanları, salçaları, şekeri, zeytinyağını, kıyılmış sarımsakları,
fıstıkları, tuzu ve baharatı ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra
kuş üzümlerini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Salamura
yaprakları kaynar suyun içinde 10 dakika kadar beklettikten sonra
süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve
ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp,
tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de
aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve
zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini
düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi
kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.
Yorum Gönder