Zeytinyağlı kabak 2019 Yapımı

  Zeytinyağlı kabak

Zeytinyağlı kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler


  • 2 tane büyük soğan
  • 1 kg kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım avuç file badem içi

 Zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır

  • Kabakları yıkayın ve kabuğunu tırtıklı bir bıçak yardımı ile kazıyıp daha sonra küp küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Sarımsakları ekleyin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu da üzerine serpin. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. File bademleri yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun. Zeytinyağlı kabağın üzerine serpip servis yapın.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger