Yahni Nasıl Yapılır

  Yahni

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yahni tarifi için malzemeler

  • 1 kg parça kuzu eti
  • 20 iri boy arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 salçalık kırmızıbiber
  • Tuz

Yahni Nasıl Yapılır

Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun. Etin bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip pişirmeye devam edin. İri parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Tuzla tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.


Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger