Yahni
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
- Yahni tarifi için malzemeler
- 1 kg parça kuzu eti
- 20 iri boy arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 salçalık kırmızıbiber
- Tuz
Yahni Nasıl Yapılır
Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri
parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun. Etin bıraktığı suyu
çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları
ekleyip pişirmeye devam edin. İri parçalar şeklinde doğranmış
kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Tuzla
tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis
yapın.
İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.
İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni.
Yorum Gönder