Zeytinyağlı kabak sepeti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak sepeti tarifi için malzemeler


  • 1 su bardağı zeytinyağı 6 iri kabak 2-3 soğan 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı dolma baharı 1 tatlı kaşığı tozşeker 1.5 su bardağı su Yarım limon suyu Tuz
  • karabiber 3-4 dal dereotu

 Zeytinyağlı kabak sepeti Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip yıkayın. 5 kabağı ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Kalan kabağı halkalar halinde dilimleyin. Pirinci yıkayıp süzün.
Soğanları kıyıp zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ekleyip birkaç dakika karıştırın. Nane, dolma baharı, tuz, karabiber, tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip harmanlayın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekletin.
Kabak şeritlerini kendi etrafında sararak rulo haline getirin. Halka şeklindeki kabak dilimlerini tencereye dizin. Her birinin üzerine birer kabak rulosunu dik olarak yerleştirin. İçlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Açılmaması için kürdanla sabitleyin.
Kalan su ile limon suyunu karıştırıp kabak sepetlerinin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Kabak sepetlerini servis tabağına dzin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger