Zeytinyağlı kabak dilimleri

  Zeytinyağlı kabak dilimleri

Zeytinyağlı kabak dilimleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak dilimleri tarifi için malzemeler


  • 5 adet büyük boy kabak 
  • 3 yemek kaşığı pesto sos 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket dolmalık fıstık 
  • Deniz tuzu 
  • 1 dal taze nane 
Zeytinyağlı kabak dilimleri  sosu için
  • 3 adet domates 
  • 3 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
  • Tuz
  •  Zeytinyağlı kabak dilimleri Nasıl Yapılır

    Zeytinyağlı kabak dilimleriyle sağlıklı ve hafif bir öğün geçirin.
    • Dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada, rengi değişene kadar kavurun. 
    • Kabakları yarım parmak inceliğinde, kabuğuyla birlikte boyuna dilimleyin. Her iki tarafını zeytinyağı ile inceltilmiş pesto sosu sürün, tuz serpin. 
    • Kabakları ızgarada eritmeden kızartın. Çukur bir dikdörtgen kabın içine ızgarada pişirdiğiniz kabak dilimlerini katmanlar halinde yerleştirin. Kabakları yerleştirirken ara ara katmanlarına dolmalık fıstıkları da yerleştirin. Kabakları 4-5 parmak yüksekliğinde olacak şekilde sıralayın. En son büyük bir dal taze naneyi fotoğrafta gördüğünüz gibi yerleştirin. Kabakları buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletin. 
    • Bu arada sosunu hazırlayın; bunun için zeytinyağını tavada eritip küp doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsakları sos kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuzunu ve toz biberini ekleyin. Sosunuz hazırdır. Kabağı çok keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin, üzerine sosunu döküp servis yapın.
    • Benzer  yazılar:Zeytin yağlı kabak sebeti nasıl yapılır
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger