Poğaça
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika Poğaça tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt1 paket (42 gr) yaş mayaYarım su bardağı sıvıyağAldığı kadar unTuzÜzeri için: 1 yumurta sarısı1 çay kaşığı susam1 çay kaşığı çörekotu
Poğaça Nasıl Yapılır
Mayayı ılık sütle ezip iyice karıştırın ve kabarana kadar
bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Mayalı süt, sıvıyağ ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğurun. Üzerini nemli bezle örtün. Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana
kadar yarım saat bekletin.
Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorum Gönder