Kaysepi
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika Kaysepi tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği1 su bardağı su1.5 su bardağı tozşeker30 gr tereyağı1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Kaysepi Nasıl Yapılır
Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su
ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve eriklerin
çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin.
Üzerine şekeri ilave edip pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder