Erikli ve zeytinyağlı enginar
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Erikli ve zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler
- 10 bebe enginar
- 1 kahve fincanı pirinç
- 10 arpacık soğan
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 demet taze soğan
- 1 kase erik
Erikli ve zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır
- Erikleri ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın. Arpacık soğanları boyuna ikiye kesin ve yaprak yaprak ayırın. Soğanları ve erikleri 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile birlikte kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci serpin.
- Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu, zeytinyağının yarısını ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve şekeri de serpin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin
- Enginarlar pişince ocaktan alın. İçinden tek tek alarak servis tabağına çanak olacak şekilde ters çevirip yerleştirin. Ortalarına malzemeleri paylaştırın. En son kalan sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın.
Yorum Gönder