Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler
- 2 tane büyük soğan
- 1 kg kabak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Yarım avuç file badem içi
Zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır
- Kabakları yıkayın ve kabuğunu tırtıklı bir bıçak yardımı
ile kazıyıp daha sonra küp küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve
tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla
suyunu sıkın. Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın.
Sarımsakları ekleyin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika
pişirin.
- Ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu da üzerine serpin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın.
File bademleri yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun. Zeytinyağlı
kabağın üzerine serpip servis yapın.
Yorum Gönder