Zeytinyağlı biber dolması

  Zeytinyağlı biber dolması

Zeytinyağlı biber dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı biber dolması tarifi için malzemeler

  • 10-12 adet dolmalık biber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 orta boy soğan (Halka halka doğranmış)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık (Önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş)
  • 1 küçük paket kuş üzümü (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet taze nane (Kıyılmış)
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)

Zeytinyağlı biber dolması Nasıl Yapılır

  • Pirinci 1’er tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün.
  • Tencereyi ocağın üzerine alın, iyice ısınınca yemeklik doğranmış 2 adet soğanı, toz şekeri ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte, soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek pişirin. Pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun.
  • Dolmalık fıstıkları, suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümlerini, tuzu ve baharatını ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte 1 dakika kadar pişirin, daha sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pirinçler suyunu çekince kıyılmış yeşillikleri ilave edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi, kapağını kesip çekirdeklerini temizlediğiniz dolmalık biberlerin içlerine doldurun. Kesmiş olduğunuz kapağını da, biberlerin üzerine kapatın. Kalan 2 soğanı halka şeklinde doğrayın ve tabanı düz bir tencerenin dibine, hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine dolmalık biberleri dizin. Kalan zeytinyağını ve 1 su bardağı suyu dolmaların üzerine dökün. Tencerede önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirin, daha sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. 25 dakika sonra ocaktan alın. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra dolmaların üzerine bir miktar sızma zeytinyağı dökebilirsiniz.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger