Zeytinyağlı bakla ezmesi
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika Zeytinyağlı bakla ezmesi tarifi için malzemeler
- 500 g taze bakla içi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 limonun suyu
- Tuz, kimyon
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Üzeri için
- Kıyılmış maydanoz
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Kavrulmuş dolmalık fıstık
Zeytinyağlı bakla ezmesi Nasıl Yapılır
- Taze baklaları haşladıktan sonra dış kabuğunu soyun ve rondoya alın. Ezilmiş sarımsağı ekleyip hafifçe karıştırın. Daha sonra tahini, limon suyunu, tuzu, kimyonu ve zeytinyağını ilave edin. Tekrar rondodan geçirin (Kıvamı yoğun olursa ılık su ekleyebilirsiniz). Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıkları, pul biberi ve kıyılmış maydanozu serpin ve zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Yorum Gönder