Sebzeli pilav
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
- Sebzeli pilav tarifi için malzemeler
- 2.5 su bardağı baldo pirinç
- 3.5 su bardağı et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 kabak
- 1 dolmalık yeşil biber
Sebzeli pilav Nasıl Yapılır
Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin.
Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını
tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyin. Tuzla
tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana
kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklügünde doğrayın.
Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp
suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip
ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.
İşte yine bir pilav tarifi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de en çok pişirilen tatların başında gelen pilav bu kez sebzeli haliyle sofralarınızda.
İşte yine bir pilav tarifi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de en çok pişirilen tatların başında gelen pilav bu kez sebzeli haliyle sofralarınızda.
Yorum Gönder