Palamut köftesi
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika Palamut köftesi tarifi için malzemeler
- 1 palamut3 soğan2 orta boy patatesYarım demet maydanoz1 kahve fincanı dolmalık fıstık1 kahve fincanı kuşüzümü2 yumurta1 çorba kaşığı yenibahar1 çorba kaşığı unKızartma için sıvıyağGaleta unuTuz
- karabiber
Palamut köftesi Nasıl Yapılır
Palamutu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları
soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Balığı
süzgece alıp soğutun. Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını
ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin.
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun. Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun. Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
+ Comments + 1 Comments
Güzel tarif
Yorum Gönder