Nohut topu (Topik)
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Nohut topu (Topik) tarifi için malzemeler
- Yarım kg nohut1 su bardağı tahin3 soğanKişniş
- dolmalık fıstıkYarım demet maydanozTuz
- karabiber
- tarçın
- yenibahar
- Yarım kg nohut1 su bardağı tahin3 soğanKişniş
- dolmalık fıstıkYarım demet maydanozTuz
- karabiber
- tarçın
- yenibahar
Nohut topu (Topik) Nasıl Yapılır
Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip hafif yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. 3 kaşık
tahin ve 1 tutam tuz ekleyip iyice yoğurun.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Su dolu bir tencereye alıp
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve
haşlama suyunu saklayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Kalan tahini bir kaba alın. Tuz, karabiber,
yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın.
Soğanları ekleyip tekrar karıştırın.
20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın.
Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve
düzeltin. Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı
toplayın ve ağızlarını iple bağlayın.
Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika
pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar
bekletin.
Nohut toplarını tepsiye alın. Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip hafif yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. 3 kaşık
tahin ve 1 tutam tuz ekleyip iyice yoğurun.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Su dolu bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve haşlama suyunu saklayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Kalan tahini bir kaba alın. Tuz, karabiber, yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğanları ekleyip tekrar karıştırın.
20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın. Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve düzeltin. Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı toplayın ve ağızlarını iple bağlayın.
Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar bekletin.
Nohut toplarını tepsiye alın. Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Su dolu bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve haşlama suyunu saklayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Kalan tahini bir kaba alın. Tuz, karabiber, yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğanları ekleyip tekrar karıştırın.
20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın. Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve düzeltin. Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı toplayın ve ağızlarını iple bağlayın.
Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar bekletin.
Nohut toplarını tepsiye alın. Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorum Gönder