Kabaklı Saroz böreği
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
- Kabaklı Saroz böreği tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 3 hazır yufka
- 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
- 1 kahve fincanı su
- 2 orta boy kabak
- 1 yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Kabaklı Saroz böreği Nasıl Yapılır
Böreğin iç harcı için, kabakların kabuğunu temizleyip rendenin
iri yanıyla rendeleyin. Süzgece alıp suyunu süzün. Yumurta, lor peyniri,
tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalaradan ilkini
geniş düz bir zemine yayın. Su ve ayçiçeği yağını bir kasede iyice
çırpın. Yufkanın üzerine fırçayla sürün. İç harçtan paylaştırıp rulo
şeklinde sarın. Bir kenarı sabitleyip diğer kenarı çevresinde sararak
şekil verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Kapaklı bir kabın
içine börekleri dizip buzdolabında bir gece bekletin. Fırın tepsisine
dizip üzerine yağlı su sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35
dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorum Gönder