Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı tarifi için malzemeler
Tabanı için
- 2 su bardağı sarı leblebi (Havanda iyice dövülmüş)
- 1.5 yemek kaşığı hurma özü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı toz jelatin
- 5 yemek kaşığı ılık su
- 1 su bardağı yağsız taze köy peyniri
- 2 yemek kaşığı hurma (İnce doğranmış)
- 2 yemek kaşığı hurma özü
- 7-8 adet çilek (Halka doğranmış)
- 2 adet kivi (İnce dilimlenmiş)
- Taze nane yaprakları
Hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı Nasıl Yapılır
Farklı bir hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı hazırlanışı
- Leblebileri toz haline getirip, tavada tereyağıyla birlikte kavurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kavurduğunuz leblebi harcına hurma özünü ekleyip karıştırın ve tabana bastırarak yerleştirin.
- Yoğurt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sıcak su ile jelatini de bir bardakta karıştırın. Yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Leblebili taban üzerine yoğurtlu karışımı aktarın. Sertleşinceye kadar, yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin.
- Hurmaları, hurma özünü ve taze peyniri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın (Krema kıvamı elde etmek için elma suyu da kullanabilirsiniz).
- Hurmalı karışımı yoğurt tatlısının üzerine akıtmadan önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donan yoğurdun üzerine yerleştirin. Hurmalı karışımı meyvelerin üzerine yayın. Üzerine de kalan meyveleri dizin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorum Gönder