Hünkar beğendi Nasıl yapılır

Hünkar beğendi

Hünkar beğendi

Kaç 
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme 
Süresi

30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkar beğendi tarifi için malzemeler

Etli kısmı için:
  • 4 dolu yemek kaşığı (100 ml) yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 bardak su
Beğendi kısmı için:
  • 1 çay bardağı (100 ml) yağ
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1,5 kg bostan patlıcanı
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam rende muskat
  • 2,5 bardak ılık süt

Hünkar beğendi Nasıl Yapılır

Osmanlı'dan günümüze taşınan ve hünkarların bile en sevdiği tariflerden biri hünkar beğendi... Patlıcan ve kuzu etinin birleşerek sunduğu müthiş lezzet onu mutfağımızın vazgeçilmezlerinden birisi yapıyor. Bu tarifimizin sunumu da çok önemli. Hünkar beğendi, adına yakışır şekilde hünkarlara layık bir sunumla sofralarda yerini almalı. Şimdi gelin, pratik tarifimizle hünkar beğendi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir hep birlikte görelim. Şimdiden elinize sağlık. 

  • Soğanları küp küp doğrayın yağı öldürünceye kadar döndürün. Etleri ilave edin. Orta ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin ve önce ince kıyılmış sarımsakları sonra irice doğradığınız biberleri tencereye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın, suyunu çeken ete ekleyin. Domates salçası, tuz, karabiber ve 3 bardak suyu da ekleyin, iyice karıştırıp kaynadıktan sonra altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin.
  • Beğendi kısmı için; tencereye yağı ve unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları kürdan ile delin ve direkt ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları kabuklarını soyduktan sonra tenceredeki unlu karışıma atın. Tencerenin altını tekrar yakın, ağır ateşte karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin. Kaşarı, tuzu, rende muskatı ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Kenarda dinlenmeye bırakın. Servis tabağına önce beğendiyi daha sonra etleri koyarak bekletmeden servis yapın. Hünkar beğendi hazır, afiyet olsun.
Share this video :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Yag Yakıcı İçecekler 2019 2020 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger