Cevizli tavuk
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Cevizli tavuk tarifi için malzemeler
- 4 adet tavuk budu (İsterseniz tavuk göğüs eti de olabilir )
- 1 orta boy soğan
- 2 tatlı kaşığı acıka
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Abısta için:
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı mısır unu
Cevizli tavuk Nasıl Yapılır
- Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Üzerine, iyice yıkayıp süzdüğünüz tavuk etlerini ilave edin. 1 tatlı kaşığı acıkayı da ekleyin, kavurmaya başlayın. 10 dakika kavurunca 4 bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tavuk etleri pişerken abıstayı hazırlayın. Küçük bir tencereye suyu aktarın. Kaynayınca mısır ununu ilave edin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Cevizi robota alıp yağı çıkana kadar iyice çekin (Ceviz çekildikçe birbirine yapışmaya başlaması gerek). İçine sarımsak ve kalan 1 tatlı kaşığı acıkayı da ekleyip çekmeye devam edin. Bu işlem sonucunda hepsi bir top haline gelecektir.
- Yeni harcınıza kalan abıstanın tamamını ekleyerek robotu çalıştırın. Hepsi birbirine yapışıp top olmaya başlayacaktır. Hazırladığınız harca daha önce pişirdiğiniz tavukların suyundan 3 kepçe kadarını ekleyip robotu çalıştırın. Diğer yandan servis tabağına tavuk etlerini alın. Robottaki boza kıvamındaki sosu tavuk etlerinin üzerine döküp iyice karıştırın ve servis yapın.
Yorum Gönder