Cevizli lokum / Bursa
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Cevizli lokum / Bursa tarifi için malzemeler
Malzemeler
- Yarım çay bardağı (100 ml) eritilmiş Bizim Yağ
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 adet kesme şeker
- 5~5.5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tutam tuz
İç harcı için
- 100 g ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1.5 çay kaşığı yenibahar
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Açmak için
- 1 çay bardağı (200 ml) eritilmiş Bizim Yağ
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
Cevizli lokum / Bursa Nasıl Yapılır
Maya ve 2 adet kesme şekeri geniş bir kaseye alın. Üzerine suyu
ilave edip maya tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Maya
köpürmeye başladığında un, eritilmiş Bizim Yağ ve tuzu ilave edip
yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini
nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. İç harcı için ceviz,
baharatlar ve şekeri cevizleri çok fazla ufalamadan blenderdan geçirin.
Mayalanan hamuru üç bezeye ayırın. İlk parçayı yağladığınız tezgah
üzerine alıp üzerine bir miktar eritilmiş Bizim Yağ sürün ve merdane ile
açın. Açtığınız hamurun üzerine cevizli harcın üçte birini yayın ve
rulo yapın. Ruloyu eşit parçalar halinde kesin. Diğer iki beze için de
aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin.
Üzerini bir bezle öreterek 15 dakika daha dinlendirin. Üzeri için pekmez
ve suyu bir kasede karıştırın. Cevizli lokumların üzerine pekmezli
sudan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar
pişirin. Cevizli lokumlarınız soğuduktan sonra servis yapın
Yorum Gönder