Bulgurlu ıspanak salatası
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bulgurlu ıspanak salatası tarifi için malzemeler
- 1/2 çay bardağı esmer pilavlık bulgur
- 250 g körpe ıspanak
- Yarım demet körpe roka
- 1 adet yeşil elma (Küp doğranmış)
- 1 narın taneleri
- 3-4 adet kuru kayısı (Jülyen kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 10 adet çiğ badem (Yağsız olarak tavada kavrulmuş)
Sosu için - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bulgurlu ıspanak salatası Nasıl Yapılır
- Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
- Bulguru kaynar suda 20 dakika haşlayın, daha sonra suyunu süzün. Ispanakları saplarından ayırın ve yapraklarını temizleyip doğrayın.
- Sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanoza aktarın. Kavanozun kapağını kapatıp çalkalayın.
- Soğumuş olan bulguru ve yeşillikleri derin bir kasede sosla beraber karıştırın. Meyveler ve bademlerle süsleyerek servis yapın.
Yorum Gönder