Bal kabaklı yeşil salata
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika
Bal kabaklı yeşil salata tarifi için malzemeler
- 1 dilim bal kabağı (İkiye bölünmüş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 dal taze kekik
- Ay çekirdeği içi
- Yedikule marulu veya istediğiniz bir yeşillik (Yıkanmış, kurulanmış)
Sosu için - 1 çay kaşığı mayonez
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı bal
- Tuz
Bal kabaklı yeşil salata Nasıl Yapılır
- Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serili bir fırın kabına temizlenmiş bal kabağını, kekik ve tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kekiği içinden çıkarın.
- Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırın. Bir servis kabına bal kabaklarını alın. Üzerine ince doğradığınız yeşillikleri ve ay çekirdeği içini ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
Yorum Gönder