Shichimi baharatlı, yoğurtlu pancar salatası
Kaç
Kişilik
16 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Shichimi baharatlı, yoğurtlu pancar salatası tarifi için malzemeler
- 1 paket yedikule marulu (Yıkanmış, kurutulmuş)
- 2 adet pancar (Haşlanmış küp doğranmış)
- Zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz
Shichimi baharatlı, yoğurtlu pancar salatası yoğurt sosu için
- 2 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (Ezilmiş)
- 1 çay kaşığı shichimi baharatı
Shichimi baharatlı, yoğurtlu pancar salatası Nasıl Yapılır
Hazırlaması kolay ve çok sağlıklı shichimi baharatlı, yoğurtlu pancar salatası tarifi ile detoks yapın.
- Yoğurt sosu için tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Geniş bir servis kabına yoğurdu yayın.
- File bademleri yağsız tavada az kavurun.
- Derin bir kasede yeşillikleri az zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın, tuz ile tatlandırın. Yaydığınız yoğurdun üzerine yeşillikleri yerleştirin. Kavurduğunuz file badem veya mısır ile servis yapın.
Shichimi nedir?
Shichimi, Japon mutfağında yedi maddeyi içeren ortak bir baharat karışımıdır. Genellikle kaba soyulmuş kırmızı biber, zemin sanshō, kavrulmuş portakal kabuğu, siyah susam tohumu, beyaz susam, kenevir tohumu, öğütülmüş zencefil ve nori veya aonori içerir.
Shichimi, Japon mutfağında yedi maddeyi içeren ortak bir baharat karışımıdır. Genellikle kaba soyulmuş kırmızı biber, zemin sanshō, kavrulmuş portakal kabuğu, siyah susam tohumu, beyaz susam, kenevir tohumu, öğütülmüş zencefil ve nori veya aonori içerir.
Yorum Gönder