Nohutlu ekmek
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika Nohutlu ekmek tarifi için malzemeler
- 6 su bardağı un1 çorba kaşığı sıvıyağ45 gr nohut1.5 çorba kaşığı tuzSu
Nohutlu ekmek Nasıl Yapılır
Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın
ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak
kıvamlı bir hamur hazırlayın. Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli
kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur
hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini nemli bir
bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir
yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle
kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorum Gönder